Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet munkát találni, még járvány idejében is. Munkahelyek léteznek, csak meg kell találni a neked megfelelőt. Úgyszintén, ebben a cikkben tanácsokat talál arra nézve is, hogy miként tűnhetsz ki a mezőnyből és valósíthatód meg a vágyott munkahely megszerzését.

Akár új állást keresel, akár a jelenlegi járvány és gazdasági helyzet miatt bocsátottak el, ebben a cikkben tanácsokat és taktikákat találsz egy új munkahely megszerzéséhez.

 

Miként keress magadnak új munkahelyet

Sajnálatos módon, a járvány miatt sok iparág került súlyos helyzetbe illetve szenvedte meg azt. Ezért, az a javaslatunk, hogy azokra az iparágakra és gazdasági szektorokra fokuszálj, ahol még mindig létezik toborzás, munkaerőfelvétel*.

 

 Ezek például a: 

 

   - Élelmiszer kiskereskedés

   - A gyártás egyes ágazatai

   - Egészségügy és gyógyszeripar

   - Szállítás és futárszolgálat

 

Ha ezen iparágak egyike sem felel meg neked, akkor próbáld meg elküldeni az önéletrajzod bármelyik általad kedvelt cégnek. Még abban az esetben is, ha jelenleg nem toboroznak, akkor értékelni fogják azt a tényt, hogy érdeklődsz a cégük iránt. Esélyeid növelése érdekében, önéletrajzodhoz csatolj egy szándéknyilatkozatot is.

Próbálj jelentkezni olyan, platformokon hirdetett állásokra, mint például az Munkahelyeink.hu. Ezen a platformon több ezer elérhető állást találhatsz, melyek közül sok a távmunka. Így munkahelyet is találsz és otthonról, biztonságosan dolgozhatsz.

 

Hogy nyűgözzük le a fejvadászokat – tanácsok

 

1. Készíts magadnak egy video CV-t

Mivel a teljes folyamat online zajlik, azt javasoljuk, hogy dönts egy video-önéletrajz mellett. Az állásra jelentkezhetsz az írásos önéletrajzzal, majd e-mailben küld el a fejvadásznak vagy toborzóknak egy video változatot is. A toborzók pozitívan értékelik a kitűnni képes jelentkezőket. Ráadásul, egy videot sokkal könnyebben át lehet nézni és eredetibb.

 

2. Legyen naprakész CV-d


Ha nem szeretsz a kamera előtt beszélni, frissítsed fel az önéletrajzod. Próbálj meg kivenni bármilyen olyan tapasztalatot, ami nem releváns a megpályázott munkahely vonatkozásában. Adj hozzá viszont minden olyan tapasztalatot vagy készséget, amit távmunka során szereztél. Ebben az időszakban, a toborzók olyan személyeket akarnak megtalálni, akik képesek jól teljesíteni otthonról is, nem csak az irodából.

 

3. Dolgozz a LinkedIn profilodonEbben az időszakban, sok toborzó és fejvadász online tevékenykedik, a közösségi médiában. Ezért célszerű frissítened a LinkedIn profilod is. Próbáld meg növelni a LinkedIn-en belüli kapcsolataid számát és hozz létre egy széles kapcsolati hálót a saját területeden dolgozó szakemberekkel és toborzókkal, fejvadászokkal. Használj ki minden posztolási lehetőséget, hogy új kapcsolatokra tegyél szert.

 

4. Használd ki a felszabadult időt, hogy új készségeket tudjál kifejleszteni és megtanulni

Ha technikai munkanélküli lettél vagy elvesztetted munkahelyed, akkor a legjobb amit tehetsz az, ha az így felszabadult idődet arra használod, hogy új készségeket sajátíts el vagy karriered fejlesztéséhez, hasznos tanfolyamokra iratkozol be. Bármely elvégzett tanfolyam és minden további bizonyítvány: bónusz az önéletrajzban. Azért fogod lenyűgözni a toborzókat, mert látni fogják, hogy pályafutásod fejlesztése érdekében kihasználtad a kellemetlen helyzetből (technikai munkanélküliség vagy elbocsátás) adódó lehetőségeket is.

 

*Megjegyzés: a következő cikkben olvashatunk arról, hogy melyek azok az iparágak vagy cégek, ahol a válságot követően, gyors helyzetjavulás következett be és vélhetően szükséges van új munkatársakra is.