A mobil együttműködő robotok könnyedén alkalmazkodnak a gyártást érintő változásokhoz, így sok vállalat számára a legjobb megoldást jelentik. Félre lehet tolni az önvezető járműveket (AGV), a folyamatosan változó gyártási környezethez való kiváló alkalmazkodóképességüknek köszönhetően az autonóm mobil robotok (AMR) veszik át a csomagolósorok feltöltését és egyéb gyártási feladatokat.

Az autonóm mobil robotot így mindössze pár óra alatt képbe lehet hozni. Teljesen önállóan dolgozik, és ha akadályok kerülnének az útjába (például egy emberrel, raklappal vagy raklapvillával találja szembe magát), biztonságosan kikerüli őket, a lehető legjobb alternatív útvonalat használva - mondja Jesper Sonne Thimsennel, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-Európai régiójának értékesítési vezetője.

A mobil robotokat leggyakrabban csomagolásra szánt áruk szállítására használják; például elviszik a gyártósorról a raktárba vagy csomagolóállomásra az egységeket, aztán a csomagolt árut visszaszállítják a rakodóállomásra, vagy egy másik raktárba.

Tovább >>