A munkakeresés során gondolkodjon el komolyan afelett, hogy minden munkaadó, a foglalkoztatási területtől függetlenül, néhány képesség kötelező érvényű csoportját keresi. 

A nagyon speciális ágazatok kivételével, amelyek különös képességeket követelnek egy munkakör betöltéséhez, a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy mindegyik munkáltató a képességek egyöntetűen elfogadott, kötelező csoportját keresi.

A tanulmányai és előző munkatapasztalata során szerzett szakértelmén kívül a munkáltatók a következő 10 képességet szeretnék látni Önben:

1.    Kommunikációs képesség

A kommunikációs képessége által éri el azt, hogy meghallgassák. Lehetnek a legfényesebb ötleteim, kigondolhatom a legnagyobb projekteket, de ha nem tudom megismertetni és meghallgattatni a többiekkel, akkor nem érek el semmit.

Mindegyik munkáltató szeretné látni, hogy a legjobb szóbeli és írásbeli kommunikációs készségekkel rendelkezik. Ugyanakkor gondoljon erre a képességére a jövőben is: karrierje során különböző szinteken mindvégig szüksége lesz a kommunikációra.

Az írásbeli kommunikációs készség elsőként mutatkozik meg az állásinterjúra való jelentkezés két alapvető elemén, a CV-én és a motivációs levelen keresztül. Az általuk közvetített üzenet érthető, lényegretörő, könnyen olvasható? Ellenőrizze ezeket a szövegeket, hogy ne tartalmazzanak nyelvtani vagy központozási hibákat.

A szóbeli kommunikációs készségét majd az állásinterjún bizonyíthatja be (reméljük, eljut odáig). Ezen a ponton példákon keresztül igazolhatja ezt a készségét. Számoljon be az alkalmazónak olyan esetekről, amelyben termékbemutatót vagy előadást tartott, beleértve a publikációit vagy a saját blogot.

2.    Üzleti készség

Az üzleti készség segítségével képes megérteni egy tevékenységi terület vagy üzlet működési mechanizmusát. Ez a képesség a tapasztalatszerzéssel egyidőben történik.

Nagyon sok frissen diplomázott hallgató nem rendelkezik üzleti készséggel. Kijelenthetjük, hogy ennek hiánya (legalábbis nálunk) az iskolai tananyag hiányos felépítésének köszönhető. Az amerikai Végzős Hallgatók Toborzó Egyesülete hivatalos közleménye szerint a kutatások azt mutatják, hogy ez a készség a tanulmányi területtől függetlenül hiányzik a hallgatók körében.

3.   Csapatmunka 

Bármilyen vállalkozás sikerét egy több tagból álló csapat által végzett munka határozza meg, amelynek együtt kell elérnie egy célt. Az alkalmazó folyamatosan a legjobb „csapatjátékosokat” keresi majd.

4.    Motivációs és vezetői képesség

Bármelyik munkáltató egyik központi követelménye, hogy olyan embereket tudjon a csapatában, akik képesek másokat motiválni és irányítani. Nem is kell mondanom, hogy ezen képesség hiányában tárgytalan menedzseri állásra jelentkeznie. Jelentkezés előtt kérdezze meg önmagától, hogy képes-e egy csapat vezetésére?

5.    Rugalmasság

A rugalmasság az egyik kulcstulajdonság, amit a munkáltató keres a jelentkezők között. Képes vagyok minél gyorsabban alkalmazkodni? Tudok ugyanazon a szinten cselekedni függetlenül a történésektől? Motivált és pozitív tudok maradni?

6.    Bizalom

Az önbizalom az alkalmazók által figyelt képesség. A depresszióval (amelyről írtunk már az Munkahelyeink.hu oldalon) társult kételkedés, a saját képességeiddel szembeni bizalmatlanság az önbizalom hiányát hangsúlyozzák.

Figyelem! Fontos megőrizni az egyensúlyt az önbizalom és az arrogancia között.

7.    Személyes szervezettség

Ez a készség azt jelenti, hogy képes a prioritások és az Önre háruló feladatok önálló kezelésére. Az alkalmazók olyan munkavállalókat keresnek, akik képesek a munkaidő hatékony beosztására, a feladatok határidős megoldására, és maximálisan hatékonyak már az első munkanapon.

Ne felejtse el, hogy a CV-ben egy konkrét példán keresztül kell igazolnia ezt a képességét.

8.    Befolyásolás képessége

A befolyásolás képessége a saját meggyőző erejét bizonyítja. Rá tudja venni a többieket, hogy másképp gondolkodjanak? Tud egyezkedni, másokra befolyást gyakorolni? Ez az egyik legkeresettebb képesség.

9.    Problémamegoldó képesség

A betöltött munkakörtől függetlenül bármikor képesnek kell lennie bármilyen probléma megoldására.

A logikus és az elemző gondolkodás, a megoldást találó szintézis képessége egy olyan erősség, amit feltétlenül meg kell említenie a CV-ben.

Abban az esetben, ha az interjút megelőzően (a CV-ben vagy a motivációs levélben) megemlít egy példát arra vonatkozóan, hogy hogyan oldott meg egy projekt során felmerülő problémát, biztos lehet benne, hogy az alkalmazó rákérdez a talált megoldásokra.

10.     Pozitív attitűd

A pozitivitás egyszerre jelent egy magatartást és képességet. Számtalanszor hallhatta már a „Gondolkodj pozitívan!” biztatást, amelyhez elkerülhetetlenül társul a „Sajátíts el egy pozitív magartást!” ösztönzés. Nem hinném, hogy létezik olyan munkáltató, aki ne szeretné, hogy a munkaközösség mindegyik tagja rendelkezzen ezzel a képességgel.

A munkacsapatra gyakorolt hatás egyben a célokra kifejtett hatás is. Ne felejtse el, hogy az emberek szeretik a pozitív magatartással és gondolkodással rendelkező személyeket.

A fennebb felsorolt 10 képesség egész karrierje alatt tovább tanulható, fejleszthető és idővel ellenőrzésre szorul, továbbá ezektől függ annak a munkának a sikeressége, amit épp csinál.