A közéleti jelenlétüket tekintve azonban Magyarország "még nincs a lista élén" - mondta az államtitkár.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte, a közéleti jelenlétüket tekintve azonban Magyarország "még nincs a lista élén" - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Szilvásváradon, egy szakmai fórumon. Novák Katalin megjegyezte: céljuk, hogy vonzóbbá tegyék a közéletet a nők számára.
Az államtitkár fővédnökségével pénteken indult el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző programja. Az ünnepi megnyitón kiemelte: céljuk, hogy lehetőséget adjanak a nőknek.

Elmondta, fontosnak tartották, hogy Magyarországon legyen egy női közéleti vezetőképző, ahol egymásra találhatnak azok a nők, akik érdeklődnek a közéleti kérdések iránt.
Az MCC a 18 és 36 év közötti, a közéleti szerepvállalás iránt érdeklődő nőknek indította el új képzését. Novák Katalin elmondta: nagy érdeklődés övezte a programot, nagy volt a túljelentkezés; így részletes, minőségi választási folyamatban került ki a jelentkezők közül az a 17 nő, aki részt vehet a programon.

Tovább >>