Új, jobb állást remélve, egyre többen próbálkoznak a munkaerőpiacon a nyár elmúltával. De a jelenségnek több oka is van.

Az őszi időszak, csakúgy, mint az év eleje, évek óta az álláskeresők dömpingjét hozza magával -írja a Világgazdaság. Az okok között leginkább a friss diplomások munkaerőpiacon történő megjelenés áll, illetve ősszel több termék és szolgáltatást vezetnek be a cégek, így megnövekszik a munkaerőigényük is. 

Másfelől az amerikai kézben lévő vállalatoknál is elkezdődik a gazdaági év. Van ennél egy egyszeűbb ok is: nevezetesen, hogy a munkavállalók a nyaralás során átgondolják életüket, karrierjüket és jellemzően ilyenkor döntenek a váltás mellett. 

Ilyenkor az állásközvetítő cégek is megnövekedett érdeklődést tapasztalnak. Őszre nő az elérhető és gyorsan mozgósítható jelöltek száma. Hogy azonban ez pontosan hány embert érint, arról sajnos egzakt számot nem lehet mondani. „Az elmúlt években növekvő tendenciát látunk, többszörösére nő ősszel az érdeklődők száma” - tájékoztatta a Világgazdaságot az ország egyik legnagyobb állásközvetítő cége, a Cvonline.hu.

Tovább >>