Új rekord született a K&H ifjúsági indexének eredményei szerint: a 19-29 éves korosztály 35 százaléka gondolja úgy, hogy könnyen találna munkát. A dolgozó fiatalok 69 százaléka fizetésemelésre számít. Sőt, a munkájukat sem szerették még soha ennyien: az első negyedévben a megkérdezettek 57 százaléka mondta, hogy olyan állása van, ahol örömmel dolgozik - írják sajtóközleményükben.

43 százalékuk érezte úgy, hogy megbecsülik a munkahelyén, ugyanakkor a korábbiakhoz képest jóval kevesebben, mindössze 25 százalék számít arra, hogy előrébb tud lépni a jövőben a ranglétrán.

A kutatásból kiderül az is, hogy bár a diákok mindössze 17 százaléka gondolja úgy, hogy a magyar oktatási rendszer európai viszonylatban magas színvonalú, mindössze 28 százalék tervez külföldön tanulni.

Sokan szeretik a munkájukat, de a karrier nem kézenfekvő

A kutatásból kiderül az is, hogy a dolgozó fiatalok közel fele, 43 százaléka érezte úgy, hogy megbecsülik a munkahelyén, míg egy évvel korábban mindössze 38 százalékuk mondta ugyanezt, 2016 elején pedig csak 29 százalékos volt az arányuk. Soha ennyien nem érezték úgy ezelőtt, hogy örömmel végzik a munkájukat: 57 százalékuk szereti az állását, ez szintén csúcsot jelent a felmérés korábbi eredményeihez képest. 2017 végén az arányuk még csak 52 százalék volt. 

Tovább >>