A magyar munkavállalóknak jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, és 55 százalék szeretne otthonról dolgozni. Többen úgy gondolják, hogy pénzt spórolnának az otthoni munkavégzéssel, de azzal már nem mindenki ért egyet, hogy jót tenne a családi életnek.

Összességében a munkavállalók 30 százaléka szokott legalább alkalmanként távmunkában dolgozni, ami különösen az irodai munkát végzőknél és a diplomásoknál jellemző- derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. országos reprezentatív kutatásából. 

A munkavállalók 65 százaléka még nem dolgozik otthonról és korábban sem volt rá lehetősége. Miközben keveseknek van rá lehetősége, a többség egyértelműen a távmunka mellett áll: azok közül, akik jellemzően nem így dolgoznak, 55 százalék jelezte, hogy szeretne otthonról dolgozni. 
Az előnyök közül legtöbben, 66 százalékuk azzal értett egyet, hogy otthon dolgozva az ember időt spórol meg, 63 százalékuk szerint az ilyen munkavégzés kevésbé stresszes, 58 százalék szerint pedig kiszámíthatóbb az időbeosztás.

Tovább >>