A piackutatások és a gyakorlati tapasztalatok is azt mutatják, hogy robbanásszerűen terjed a szoftveres folyamatautomatizálás, vagyis az RPA technológia.

Az új típusú automatizálás a mesterséges intelligenciának és a gépi tanulásnak köszönhetően lehetővé teszi, hogy nincs többé emberi hiba, csak 100%-os pontosság. Ugyanakkor a szoftveres folyamatok robotizálása során kiemelten fontos szempont, hogy minden lehetséges kimenetelt vizsgáljanak a fejlesztők, ha ugyanis valamit figyelmen kívül hagynak, akkor a folyamat hibára futhat – olvasható az Invitech Solutions szakmai blogján megjelent összefoglalóban.

Robotic Process Automation (RPA) segítségével például el lehet végezni olyan nagy mennyiségű, ismétlődő adminisztratív feladatot, amihez korábban emberi munkaerőre volt szükség. Jellemzően idesorolhatók a lekérdezések, kalkulációk, adatkezelések és tranzakciók.

A virtuális kolléga előnyei

- A robot folyamatosan dolgozik, nem betegszik le, nem megy szabadságra, nem távozik a cégtől.

- Akár 10-szer gyorsabban képes egy feladatot elvégezni, mint egy ember. Egy teljesen kihasznált robot pedig akár öt ember adminisztratív munkáját is képes elvégezni megfelelő ütemezés mellett.

- Viszonylag gyorsan implementálható technológia, mivel a már meglévő rendszerekre és folyamatokra tud építeni.

- Ettől függetlenül tény, hogy maga a bevezetés egy hosszabb és konzultatív ciklust igényel.

- Sokoldalú és skálázható – hiszen egy robot több különböző üzleti, szakmai terület folyamatait is képes megtanulni, vagyis nem szükséges egy adott területre specializálódnia.

Tovább >>