A gyorséttermi állások a népszerű munkakörök közé tartoznak. Miért választják sokan? Miért jó a Burger King, a KFC és a McDonalds vélemény? A cikkben sorra vesszük az előnyöket, továbbá áttekintést nyújtunk a Magyarországon elérhető kereseti lehetőségekről. 

A legnagyobb hálózatok közé tartozik a McDonald's, a Burger King és a KFC. Világszerte több ezer étteremmel rendelkeznek, naponta több millió vásárló választja őket. Olyan fiatalos, összetartó, pörgős csapatokat építenek, amelyek tagjaként a dolgozók nemcsak munkahelyre, de barátokra is lelhetnek. Jó hangulatú környezetet biztosítanak, és a pozíciók széles választékával várják az új kollégákat.

 

Burger King, KFC és McDonalds vélemény

A Burger King, KFC és McDonalds véleményeket olvasva egyértelmű, hogy megbecsülik az alkalmazottaikat és karrierépítési lehetőséget biztosítanak számukra. Az előléptetéssel együtt pedig a bérezés is arányosan nőhet. Továbbá jellemzően kedvezményes vagy akár ingyenes étkezést, és a munkába járási költségekhez való hozzájárulást is nyújtanak. McDonalds állás, Burger King munka és KFC állás esetében is a felvételt követően általában egy rövid képzésen kell részt venni, ahol megmutatják az adott pozícióhoz tartozó feladatokat, valamint ismertetik az étterem szabályait. Továbbá biztosítanak munkaruhát és felszerelést. 

Nagy mozgásteret nyújtanak az időbeosztás tekintetében, és minden eszközükkel támogatják a kollégák fejlődését. Jellemzően rugalmasak, úgy alakítják a körülményeket, hogy minden dolgozó megtalálhassa a saját számításait. Ezekben a pozíciókban rövid és hosszú távra egyaránt lehet tervezni. Tréningekkel és képzésekkel támogatják a munkatársak fejlődését, ezáltal széleskörű tudásra lehet szert tenni. 

Gyakran előfordul, hogy nyitva vannak éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is. Emiatt az alkalmazottak olyan munkaidőt választhatnak, amely megfelel az egyéni igényeiknek. A gyorséttermi pozíciók pörgősek, amelynek köszönhetően a munkavállalók fejleszteni tudják a stresszkezelési és az időgazdálkodási készségeiket. A körülmények a dolgozókat megtanítják arra, hogy hogyan lehet hatékonyan dolgozni nyomás alatt. A KFC munkák, Burger King állások és McDonalds munkák karrier- és fejlődési lehetőséget, versenyképes fizetést, bónuszokat és kedvezményeket biztosítanak, továbbá ezek a cégek gyakran szerveznek csapatépítő programokat.

 

Elvárások a gyorséttermeknél

Általában az elvárások közé tartozik a jó kommunikációs készség, az ápolt és igényes megjelenés, a felelősségteljes hozzáállás, a szabályok betartása és a precizitás. Továbbá fontos, hogy a jelölt szeressen csapatban dolgozni és egy dinamikus fejlődés részese lenni. Mindemellett elengedhetetlen, hogy társaságkedvelő és energikus legyen.

Gyakran meghirdetett pozíció az éttermi munkatárs. A feladatai közé tartozik a pénztárgép kezelése, a konyhai feladatok ellátása, a vendégélmény és a minőségi kiszolgálás biztosítása, valamint a friss termékek garantálása. 

A műszakvezető pozícióval is lehet találkozni az álláshirdetéseket olvasva. A feladata a műszakban dolgozó csapat koordinálása és támogatása, valamint a barátságos és megtartó környezet megteremtése. Továbbá a vendégélmény és a minőségi kiszolgálás nyújtása, a készletgazdálkodás, a rendelés és a leltározás. Mindemellett a műszakvezető felelőssége, hogy a tisztaság biztosított legyen, és az étterem berendezései megfelelően működjenek.

A tréner hirdetés is gyakran látható a megpályázható pozíciók között. Ebben a munkakörben a munkavállaló a szakmai fejlesztések szakértőjévé válhat. Ő a csapat lelke és mozgatórugója, segíti az új dolgozók beilleszkedését a csapatba. A professzionális tréningeken rendszeresen fejlesztheti magát, és részt vehet a tréningtervek kitalálásában és megvalósításában. Továbbá a feladata a megszerzett tudás átadása a kollégái számára.

 

Mostanában hozzáadott bérek

 

Fizetések - Burger King, KFC, McDonald’s

A KFC-nél az éttermi munkatársak átlag bruttó 400 000 forintot keresnek havonta. A műszakvezetők átlag bruttó 453 000 forintot keresnek havonta. 

A Burger Kingnél az éttermi dolgozó havi bére átlagosan bruttó 424 400 Ft. Junior managerként pedig az átlag bruttó havi bér 530 000 forint. A vendégtéri takarító átlagos havi bruttó bére 330 400 forint. 

A McDonald's esetében az éttermi munkatárs havi átlagos nettó bére 233 000 Ft. Vendégtéri koordinátorként pedig átlag nettó 255 360 forintot lehet hazavinni havonta. Junior étteremvezető helyettesként pedig a havi átlag nettó bér 302 900 forint. Fontos, hangsúlyozni, hogy minden gyorsétterem-hálózat esetében a bérezés éttermenként eltér.

A McDonald's, a Burger King és a KFC a legnagyobb gyorsétteremláncok közé tartoznak. Jó hangulatú környezetet, versenyképes fizetést és karrierépítési lehetőséget biztosítanak. Érdemes megnézni az aktuális álláslehetőségeket ezeknél a cégeknél.