A jó munkaerő megszerzése és megtartása nem könnyű feladat az áruházak világában sem. Megnéztük, hogy mennyit lehet keresni a nagyobb hipermarketláncoknál Magyarországon.

Vajon milyen fizetésekkel és juttatási csomagokkal szeretne vonzóbbá válni a Tesco, az Auchan és Spar? A cikkben többek között olyan munkaköröket vizsgálunk mint az eladó, az árufeltöltő, a kontrolling asszisztens, az áruházvezető és az áruházvezető-helyettes.

 

Tesco munka - kiszámítható megélhetés

Tesco munka esetén a műszakok tervezése során a dolgozó igényeit figyelembe veszi a cég. Rugalmas juttatási rendszert biztosít, ahol a kolléga maga döntheti el, hogy milyen formában szeretné megkapni a rendelkezésre álló keretösszeget. Ez lehet például SZÉP-kártya, egészségpénztár, Tesco-utalvány vagy egészségbiztosítás. A cég nagyra értékeli a hűséget, ezért a dolgozókat minden Tescónál eltöltött öt év után jutalomban részesíti.

A Tesco munkaügy támogató programot is működtet. Ennek köszönhetően minden kolléga és a vele egy fedél alatt élő hozzátartozó anonim módon, életvezetési, jogi, pénzügyi kérdésekben ingyenes segítséget kérhet telefonon és e-mailben egy független, szakértői csapattól. Mindemellett kedvezménykártyát is biztosít a cég, amely 15%-os kedvezményt ad minden vásárlás után. 

A Tesco munka a fiatalok számára is jó választás, hiszen a cégnél 25 nap garantált alapszabadság jár már a pályakezdőknek is. Számos lehetőséget kínál a fejlődésre, előrelépésre és tanulásra. Továbbá különleges babacsomaggal lepi meg a kismamákat és a kispapákat a hipermarket. Mindemellett ajánlási rendszert is működtet. Ha a munkatárs Tesco állásra küld egy jelöltet, utalvánnyal jutalmazzák. Iskolakezdési támogatásként az általános iskola első osztályát kezdő gyermekek szüleinek az első tanítási napra igazolt, fizetett távollétet biztosít a cég.

Az ország egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánca kiszámítható megélhetést kínál a Tesco karrierre vágyóknak. Eladó-árufeltöltőként havonta nettó 230 000 forintot, számlázóként nettó 330 000 forintot, áruházi munkatársként nettó 290 000 forintot lehet keresni. Havonta áruházvezetőként nettó 420 000 forintot, áruházvezető-helyettesként pedig nettó 300 000 forintot lehet hazavinni.

 

Auchan karrier - mindenki számára lehetséges

Az Auchan egy francia nemzetközi kiskereskedelmi csoport és multinacionális vállalat.  A dolgozói számára számos fejlesztési programot, személyre szabott képzéseket, mentorrendszert és nyelvtanulási lehetőséget biztosít. Az Auchan állások lehetővé teszik, hogy mindenki végzettségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül ki tudjon teljesedni a pozíciójában. Befogadó és támogató közösséget hozott létre a cég, amelyben a kollégák egyenlő esélyt kapnak. Továbbá rendelkezik kismama és kispapa programmal, valamint olyan képzésekkel, amelyek támogatják a megváltozott munkaképességű kollégák boldogulását. 

A juttatások között megtalálható a cafeteria kártya, a sportolási lehetőség és a vásárlási kedvezmény. Auchan munka esetén a belépéskor szakmai képzést és pártfogó melletti betanulást biztosít a cég. Továbbá lehetőséget ad a fejlesztési programokban való részvételre, valamint az előmenetelre. Az Auchan diákmunka lehetőségeket is biztosít. Szociális hálót, széleskörű élet- és balesetbiztosítási rendszert, valamint munkába járási támogatást is ad.

Kiszállító értékesítőként a havi bér nettó 375 000 forint, kontrolling asszisztensként nettó 230 000 forint, senior kontrollerként nettó 893 000 forint, valamint bolti eladó-árufeltöltő állás esetén nettó 300 000 forint. Havonta kereskedelmi managerként nettó 320 000 forintot és kiszállítóként nettó 300 000 forintot lehet keresni.

 

Mostanában hozzáadott bérek

 

Spar karrier építése

A Spar az ország egyik vezető kiskereskedelmi lánca. Dolgozóinak stabil, biztos munkahelyet, szociális biztonságot és színvonalas körülményeket nyújt. Képzési rendszere lehetőséget teremt a kollégáknak a folyamatos fejlődésre, a szakterületükön való továbbképzésre. Családias környezetben biztosítja a fejlődési és előrelépési lehetőséget. 

Az alkalmazottak számára kedvező biztosítási csomagajánlatokat, alacsony mobiltelefon-előfizetési díjakat, előnyös banki szolgáltatásokat és kedvezményes üdülési lehetőségeket nyújt. A munkatársak gyermekei részére térítésmentesen biztosít táborokban való részvételi lehetőséget a nyári szünetekben. Mindemellett iskolakezdési támogatással járul hozzá az iskoláskorú gyermeket nevelők szeptemberi kiadásainak csökkentéséhez. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat különféle elismerésekkel, díjakkal, értékes ajándékokkal jutalmazza. A vezetők jubileumi ünnepségek keretein belül mondanak köszönetet a lojális dolgozóknak.

A Spar munkák esetében az üzletvezetői pozícióban havonta nettó 350 000 forintot lehet keresni. Raktáros-komissiózóként nettó 370 000 forintot, pénztárosként nettó 250 000 forintot, boltvezető helyettesként nettó 320 000 forintot, eladó-pultos-árufeltöltőként nettó 200 000 forintot lehet havonta hazavinni.

Hazánk legnagyobb üzletláncai közül a Tesco, az Auchan és a Spar az említett fizetésekkel és juttatásokkal igyekszik vonzóvá válni a pozíciókat megpályázók számára. Aktívan toboroznak, álláshirdetésekből egyáltalán nincs hiány, még akkor sem, ha szűkítjük a lehetőségeket végzettséget, tapasztalatot és nyelvtudást nem igénylő munkakörökre. Ha aktuális az álláskeresés, érdemes figyelemmel kísérni az ajánlatokat, mert folyamatosan frissülnek.