Mennyit lehet keresni a Telekomnál, mennyit a Yettelnél? Milyen béren kívüli juttatásokat kínál a Vodafone? Jogos kérdések, hiszen a három multi évek óta szerepel Magyarország legjobb munkáltatóinak toplistáján! Jól teszed tehát, ha a telekommunikációs óriások által meghirdetett állásokat is rendszeresen böngészed – elképzelhető, hogy közöttük találod meg szakmai karriered következő állomását.  

Mindenekelőtt szögezzük le: a telekommunikáció hatalmas területe az ügyfélszolgálati képviselőktől a hálózati mérnökökön és PR szakembereken át az adatelemzőkig számos szerepkört lefed. Felsorolni is nehéz, hányféle karrierút létezik ezeknél a nemzetközi vállalatoknál. Mivel azonban ilyen holisztikus területről beszélünk, nem lehet egységes választ adni arra a kérdésre, hogy 2024-ben mekkora a Yettel fizetés, vagy, hogy milyen egyéb juttatásokat biztosít a Telekom. Az elérhető jövedelem ugyanis ugyanolyan sokféle, mint a megpályázható pozíció. Ha tehát téged is érdekelnek ezek a cégek, általános bruttó nettó kalkulátor keresése helyett szűkítsd a keresést közvetlenül a számodra releváns pozíciókra, és azok bérsávjaiból indulj ki. 

A Munkahelyeink portálon elérhető, ingyenes fizetés kalkulátor már segít tisztázni egy-egy részterület munkabér átlagát. A felületen azt is meg tudod nézni, jelenlegi fizetésed az adott pozíciót tekintve az élbolyban, netán a szerényebbek között helyezhető el. 

 

Karrierek garmadája

A telekommunikációs multik a legkülönbözőbb végzettségű, szakmai előéletű munkavállalóknak képesek vonzó, kihívásokat és előrelépési lehetőségeket tartalmazó pozíciókat ajánlani. A teljesség igénye nélkül felsoroljuk, milyen területek tartoznak ide:

 

- a székházakban HR, pénzügy, marketing, IT, kommunikáció, műszaki, B2B,
- az értékesítési pontokon üzletvezetés, kereskedelem, logisztika,
- a sales és telesales, illetve ügyfélszolgálati pontokon ügyfél- és panaszkezelés.

 

Valamennyi ágazatban találhatsz pályakezdő, junior, senior, illetve szakértői, közép- és felsővezetői pozíciókat, így gyakorlatilga bármikor kipróbálhatod magad a trió valamelyikénél.

A tényleges fizetés – plusz a vele járó juttatási csomag – függ az ágazattól, a pozíciótól, a feladat- és felelősségkörtől, az elvárt szakmai tapasztalattól, illetve magától a munkavégzés helyétől is. 2024-ben a Telekomnál a székházban dolgozók nettó havi átlagbére 350 000 forint körül mozog, a Yettel esetében az értékesítői munkakörben a bruttó munkabér cafeteriával együtt akár a 800 000 forintot is elérheti. A szórás tehát hatalmas.

 

Friss értékelések

 

Tipikus fizetésen kívüli juttatások

A három telekommunikációs óriásnál a leggyakrabban a munkavállalói kedvezményes tarifák, a különböző kütyük vásárlására érvényesíthető árengedmények szerepelnek - ezek gyakran nem csak a dolgozókra, hanem azok családtagjaira is kiterjeszthetők. Magasabb pozíciókban ezeket kiegészítik a céges autók, az üzemanyag térítések, akár egészségpénztári és/vagy nyugdíjbiztosítási konstrukciók. Nem ritkák a munkavállalói részvényopciók sem. 
Nemzetközi vállalatként a három cég kultúrája igen modern, sok esetben nyitottabb, megengedőbb más, hazai munkáltatókénál. A rugalmas munkavégzés, a home office, a sokszínűségre helyezett fókusz például mind segítik a dolgozók munka és magánélet egyensúlyának megtartását, míg a különféle továbbképzési lehetőségek garantálják a naprakész szakmai tudást, a folyamatos fejlődést.
Végezetül – bár közvetlenül fizetésen kívüli juttatásoknak nem nevezhetők – ne felejtsük el a társadalmi felelősségvállalást és a fenntarthatóságra való törekvést se. A nemes célok szemmel látható összegekkel való támogatása ugyanis egyre több munkavállalónak fontos. A Telekom, a Vodafone, a Yettel élen jár a civil természetvédelmi, szociális, kulturális szervezeteknek való adományozásban, ami az X, Y, Z generációnak már jelentheti a pluszt, ami végül egy-egy felajánlott pozíció elfogadása felé dönti a mérleget.