Nem könnyű kiemelkedni az álláskeresők tömegéből, miközben mindenki erre törekszik. A Munkahelyeink portálon azonban igazi kincsesbányát találsz: CV formáink használatával fókuszált, lényegretörő, letisztult, külalakjában és tartalmában rendezett anyagot készíthetsz magadnak. Ha pedig blogunkat is átfutod, számos szakmai tippet és tanácsot találsz az ütőképes életrajz összeállításához. Veled vagyunk, fogjuk a kezed!

A meghirdetett pozíciókra pályázók néha igen meglepő módon próbálják felhívni magukra a HR-esek figyelmét, ám az erőltetetten kirívó megoldások gyakran rosszul sülnek el. A túl tarka, túl zavaros, túldíszített rezümék épp hogy legfontosabb rendeltetésüket nem látják el: nem győzik meg a kiválasztást végző szakértőt arról, hogy a jelentkezőben komoly potenciál rejlik, ezért feltétlenül be kell hívni egy állásinterjúra. 

Szerencsére van profi segítség számodra, ha bizonytalan vagy a tökéletes, 2024-es trendeknek megfelelő önéletrajz elkészítésében! A Munkahelyeink ingyenes önéletrajz készítő felületén négy sablon közül választhatok ki a számodra – és karrier helyzetednek leginkább – megfelelő opciót. A formát kitöltve azonnal beadható anyagot tölthetsz le honlapunkról, mellyel lépéselőnyre tehetsz szert vetélytársaiddal szemben.

 

Így működik

A CV készítés nem két perc, hiszen alapos felkészülést igényel, azonban a Munkahelyeink sablonjainak kitöltése gyerekjáték. A felület lépésről lépésre végigvezet a folyamaton, de dióhéjban a következőről van szó:

 

- Nyisd meg a Munkahelyeink portált, regisztrálj vagy lépj be saját fiókodba.

- Kattints a „Hasznos tartalmak” menüpontra, majd a legördülő menüből válaszd az „Önéletrajz készítés online” opciót.

- Nézd át a négy sablont, és válaszd ki a megfelelőt. Találni fogsz egyszerű és kompakt konstrukciót, ami például pályakezdőknek vagy junioroknak remek, míg a szakmai és a strukturált változat karrierváltóknak, vagy szakmályukban hosszabb ideje, több munkahelyet megjárt szakértőknek ideális.

- A sablon kitöltése profilkép feltöltéséből, személyes adatok megadásából, az ideális munkahely megfogalmazásából, illetve a szakmai tapasztalatok, végzettségek, beszélt nyelvek, készségek és kompetenciák kitöltéséből áll. 

- A kész anyagot megnézheted előnézetben, utólag is szerkesztheted, ha pedig úgy gondolod, elkészült szakmai CV-d, egy gombnyomással letöltheted a fájlt.

- Dönthetsz úgy is, hogy életrajzodat nyilvánosságra hozod, azaz a Munkahelyeink portálon rekrutáló munkáltatók számára elérhetővé teszed.

 

Tipp: mielőtt nekiállsz a kitöltésnek, olvass el pár cikket szakmai blogunkon! A rezümé készítésről legalább egytucat tartalmat találsz, ahogyan a jelentkezésedhez szintén elengedhetetlen motivációs levél írásról is! 

 

Friss információk az interjúkról

 

Ezért jó

A fent felsoroltakon kívül érdemes megemlíteni, hogy az online platformon készített CV bármikor, bárhol hozzáférhető. Csak belépsz fiókodba, és már ott is van szakmai életrajzod, bármikor letöltheted, kinyomtathatod, megmutathatod egy-egy ismerősnek, akinek kikéred a véleményét róla. Másrészt a digitális rezümé azért is előnyös, mert a következő pályázat beadásakor nem kell nulláról kezdened a munkát: a meglévő anyagot a pozícióhoz tudod igazítani, amivel rengeteg időt spórolhatsz! 

 

Ne feledd!

A rezümé célja, hogy bemutassa legfontosabb kompetenciáidat, készségeidet, összefoglalja eddigi pályafutásodat sallangok, és felesleges infók nélkül. Az derüljön ki belőle, ki vagy, mi mindenhez értesz, miért és mennyire vagy alkalmas a szóban forgó munkakör betöltésére. A professzionális önéletrajz logikusan felépített, tömör, meggyőző és könnyen átolvasható. 

Bonyolultan hangzik? Ne aggódj! A szakértők által tervezett CV sablonok vezetik a kezedet, használd őket bátran! Személyes adataidat nyugodtan szoríts a szükséges minimumra, ám vázold fel eddigi munkahelyeiden szerzett tapasztalataidat és feladatköreidet. Megfogalmazhatsz egy rövid, ütőképest bemutatkozó bekezdést, ahol leírod szakmai céljaidat, ambícióidat. Fordíts kellő figyelmet a pozíció szempontjából fontos készségekre, mutass fel néhány releváns, lehetőleg számszerűsíthető szakmai eredményt, illetve térj ki korábbi munkahelyeiden ellátott fő – és az aktuális kiírás szempontjából érdekes – feladataidra.