Nem mindenki való irodába, ahogy a terepi munka sem szimpatikus az összes munkakeresőnek. De mi a helyzet az igazán meglepő állásokkal? Ami egyszerre furcsa, hihetetlen, irigylésre méltó, hallatlan, rendhagyó? Összeszedtük a legeket. A lista neked szól, ha egy kis inspirációra vágysz!

 

Nincs tökéletes munkahely – pontosabban inkább úgy fogalmaznánk, mindenkinek más a tökéletes. Ha a számok között érzed magad a legjobban, a másnak rémálomnak tűnő aktiárusi karrier lehet a számodra az igazi. Attól, hogy sokakat kiborít a kisgyerekek hangereje, káosza, ha elemedben vagy a lurkók között, irány az óvoda. A munkahelyeink.hu-n abban segítünk, hogy a neked való álomállást megtaláld. Böngéssz a különböző munkakörök között, és találj rá a hivatásodra! Addig is mutatunk néhány elrugaszkodott lehetőséget a Föld négy sarkából. Kalandozásra fel!

 

Ahol az iroda a szédületes

Már nem muszáj a Szilícium-völgyig menned, hogy rendhagyó, látványos, rekreációs célokat is szolgáló, dizájn-díjas irodában dolgozhass. A kreatív légkör, az ergonomikus munkakörnyezet, az eszméletlen extrák már itthon is egyre gyakoribbak, bár tény, hogy a listavezetőket egyelőre külföldön találod.

 

A spanyol Selgas Cano építészeti iroda Tolkien hobbit lakjait értelmezte újra a 21. századi igényeknek megfelelve. A félig földbe süllyesztett épületet földenergiával hűtik-fűtik, a hatalmas üvegfalak pedig egy erdőre nyílnak, így a természet nyugtató közelsége vitathatatlan. A USA-ban található Inventionland Design Factory esetében a név valóban kötelez: az alkalmazottak gyakorlatilag egy meseparknak is tökéletesen beillő irodában dolgoznak, ahol kalózhajóban, lombházakban, embernagyságú méhkasokban tartják a megbeszéléseket. Gaudi színes üvegablakai ihlették a malajziai Mindvalley futurisztikus, szivárványszínű komplexumát. Hatalmas terek, őrült építészeti megoldások, hatalmas játékterem vár, ha a szervezeti és személyi hatékonyság fejlesztéssel foglalkozó óriásvállalatnál helyezkednél el. 

 

Ahol pedig maga a pozíció a szédületes

Szereted a vizet? A tengert? Na és a kutyákat? Ha a válaszod három határozott igen, illetve nem bánod, hogy egy csodaszép partszakaszon kell dolgoznod pálmafák árnyékában, homokkal a lábad alatt, akkor csapj fel szörfoktatónak – kutyák számára! Bizony, ez nem ámítás, a pozíció létezik, sőt egyre inkább teret nyer. Tanítsd meg a tündéri ebeket színes deszkákon hullámokat lovagolni, és hozd ki a legtöbbet a strandolásból. Akarjuk mondani, munkavégzésből.

 

Ha te is az építőkockák között töltötted gyerekkorod jelentős részét, jelentkezz hivatásos Lego építőnek! Ugye, hogy egy valóra vált álom lenne? Pedig a való világban is lehetséges: a Lego Land parkokban, illetve a legnagyobb boltokban külön embereket foglalkoztatnak kizárólag azzal a feladattal, hogy hatalmas építményeket húzzanak fel a legújabb, legmenőbb termékekből. Megértjük, ha erre te sem tudsz nemet mondani – készíts egy friss életrajzot, és keress rá, hol van ma üresedés!

 

Végül pedig evezzünk sötét vizekre. Minden horrorfilm rajongónak, okkult hobbistának szinte kötelező legalább egy-két évet paranormális túravezetőként működnie. Noha a becses foglalkozás Amerikából indult, és ott a legnépszerűbb, Magyarországon is szép számmal találunk kísértetjárta helyszíneket, ahol szükség van egy rettenthetetlen eszkortra, aki gardírozza a borzongást kereső turistákat. Ha megpályáznál egy ilyen állást, az életrajzodba feltétlenül írd be, hány szellemet láttál, illetve melyik síron túli rém a szakmai példaképed.