A Munkahelyeink.hu nemzetközi karrier platform nyilvánosságra hozta a legkedveltebb munkaadók toplistáját. A Top Employers Hungary jelenleg az egyetlen független rangsor, amely kizárólag a munkavállalók értékelésén alapul. A platformon a legmagasabbra értékelt munkáltatók sorrendben a Yettel Magyarország, a Pepco Magyarország, és a Harman Magyarország.

A Munkahelyeink.hu 2024-ben harmadik alkalommal készítette el Top Employers Hungary listáját, amely kizárólag a korábbi és jelenlegi alkalmazottak véleménye alapján állapítja meg Magyarország legkedveltebb munkahelyeinek rangsorát.

A kezdeményezés célja, hogy hiteles információt nyújtson a munkakeresőknek a munkahelyekről, valamint maguknak a munkaadóknak is visszajelzést adjon a munkáltatói márkaépítés területén végzett tevékenységük eredményéről. 

A rangsor átlátható módszertan alapján, valódi munkavállalói visszajelzésekre épül. Az összesített pontszám 70%-a az általános értékelésből, valamint öt, egyenként 6%-ot érő kritériumból áll össze (bérezés és juttatások, fejlődési lehetőségek, munka és a magánélet egyensúlya, menedzsment, illetve vállalati kultúra és értékek).

 A felmérés a 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakban adott értékelések alapján készült. A listára csak azok a munkáltatók kerülhettek fel, amelyek legkevesebb 30 munkavállalói értékelést kaptak.

 

Itt van a teljes rangsor Top Munkáltatók Munkahelyeing.hu 2024:

 

1. Yettel Hungary

2. Pepco Hungary

3. Harman Hungary

4. METRO Hungary

5. Coca-Cola HBC Hungary

6. PENNY

7. dm Hungary

8. JYSK Hungary

9. Erste Bank

10.  Audi Hungaria 

11. Bosch Magyarország

12. McDonald's Magyarország

13. Samsung

14. Continental Hungary

15. Jabil Circuit

16. Magyar Telekom

17. ALDI Magyarország

18. Richter Gedeon Nyrt.

19. Deutsche Telekom IT Solutions HU

20. ROSSMANN Magyarország

21. Lidl Magyarország

22. OTP Bank

23. MOL Group

24. SPAR Magyarország

25. Vodafone Magyarország

26. Tesco Magyarország

27. Flex Hungary

28. MÁV - START Zrt.

29. Magyar Posta

30. Auchan Magyarország

 

Hatalmas elismerés, hogy jelenlegi és korábbi kollégáink is büszkék a munkájukra és a munkakörnyezetre, amiben a mindennapjaikat töltik. Az pedig, hogy ezt – egyéni indíttatásból –szívesen értékelik egy független szakmai felületen, külön öröm számunkra. Nem ritkán olyan munkatársak térnek vissza hozzánk, akik korábban már dolgoztak velünk – ez szintén fontos visszaigazolás arról, hogy kiemelkedő hazai munkahelynek számítunk. Bízunk benne, hogy az értékelés, amit most kaptunk, inspirálja majd azokat is, akik még csak gondolkodnak arról, hogy a jövőben hozzánk jelentkezzenek” – mondta Szalai Enikő, a Yettel Magyarország HR vezérigazgató-helyettese. 

 

 

Az idei rangsor szereplői és azok sorrendje jelentősen eltér az előző évek eredményeitől, amiből arra következtethetünk, hogy a munkáltatók egyre inkább felismerik a munkáltatói márkaépítés jelentőségét. Ebben a tekintetben az elmúlt időszakban határozott elmozdulásnak lehettünk tanúi, a munkaadók komoly erőfeszítéseket tesznek és egyre több erőforrást is fordítanak erre célra annak érdekében, hogy minden tekintetben a lehető legmagasabb színvonalú munkakörnyezetet biztosítsák az munkavállalóiknak” – mondta el Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu ügyvezető igazgatója. 

 

 

Bár a korábbi évek eredményeit összevetve az idei listával a rangsor igen gyorsan változik, az biztosan elmondható, hogy a telekommunikáció, az autóipar és a nagy élelmiszer-áruházláncok szegmense folyamatos és kiemelt helyet foglalnak el a listán. A Yettel a hálózatán lebonyolított beszédhívások száma alapján Magyarország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Pepco diszkonthálózat jelenleg több mint tizenhárom európai országban van jelen és gyermekruházati, lakberendezési termékeik rendkívül népszerűek a vásárlók körében. A Harman világelső a hálózati autózás, fogyasztói és professzionális audio- és világítástechnikai megoldások területén.

 

A Munkahelyeink.hu-t üzemeltető WhereWeWork platform Kelet-Közép-Európa, valamint a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platformja, több mint 1,5 millió felhasználóval csak a kelet-közép-európai régióban. Az oldal több mint 200 000 regisztrált alkalmazottal és 850 regisztrált vállalattal rendelkezik Magyarországon A Munkahelyeink.hu-ra a munkavállalók ingyenesen regisztrálhatnak, míg a cégek számára éves előfizetéssel érhetők el az oldal által nyújtott szolgáltatások.

 

A Munkahelyeink.hu-ról

A Munkhahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói platform célja a munkaerőpiaci szereplők igényeinek összehangolása, ezáltal egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtése.  Az oldal a munkakeresők számára információkat kínál a munkáltatókról, a munkaadók számára pedig lehetőséget nyújt a munkáltatói márkaépítéshez és célzott toborzáshoz, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazásával további testreszabott tartalmakkal és eszközökkel is támogatja az egyes felhasználókat.  A platform Magyarországon kívül jelen van Romániában, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Görögországban, Ukrajnában és Moldovában, Algériában, Egyiptomban, Marokkóban, Tunéziában, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben. A vállalat 1.5 millió felhasználóval az egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platform a közép-kelet-európai (CEE), valamint a közel-keleti és észak-afrikai (MENA) régióban.