Mit kíván a magyar munkavállaló?

WELL igények az irodákban

Idén nyáron az MN6 Energiaügynökség az Offisevennel közösen felmérte egy több mint háromszáz fős mintán az irodai dolgozók igényeit a munkahelyi jólléttel kapcsolatban, vagyis milyen technikai megoldások és WELL szempontok fontosak számukra. A kérdezettek többsége nagyvállalati környezetben dolgozik, ahol fokozottabban érvényesülnek a globális munkakultúra trendek.

A wellbeing tágabb értelemben illeszkedik az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő WELL egészséges épület-minősítő rendszer szempontjaihoz, amely az irodaházak belső tereire és a dolgozók munkakörnyezetére fókuszál. Többek között a levegő minőségét, a természetes fényt vagy éppen a táplálkozást is górcső alá veszi.

Az online kérdőív válaszai szerint a technológiai megoldások közül legtöbben automatizált frisslevegő-befúvást (66%) és természetes napfényt idéző világítási rendszert (55%) szeretnének, amelyek a WELL minősítési rendszer lényeges elemei. Továbbá fontosnak ítélik az elektromosan állítható magasságú asztalt, a hőmérsékletszabályozást a termosztát segítségével, a zónánkénti hő- és fénybeállításokat és a jelenlét-érzékelőket.

Tovább >>