Fogas kérdés egy-egy bérigényt meghatározni. Ha pályakezdő vagy, azért, ha sokéves szakmai tapasztalatodat kell „beáraznod”, akkor azért. Kis cégnél és nagy multinál más-más sávok vannak, ráadásul még számos más faktor befolyásolja a számokat. Bárcsak lenne egy eszköz, ami segít eligazodni! Várj − már van, és boldogan mutatjuk!

Akár piaci értékeden alul, akár azon fölül állapítod meg bérigényedet, könnyen rosszul járhatsz. Ha életviteledhez nem elegendőt ígérő álláshirdetésekre jelentkezel, vagy túl szerény sávot jelölsz meg egy interjún, és téged választanak, új munkahelyeden akár hosszú évekbe is kerülhet, mire valós munkaerőpiaci értékedig feltornázod juttatási csomagodat. Túl magasra tett léccel viszont elképzelhető, hogy − ha csak nem unikális, rendkívül értékes munkatapasztalattal, specializációval bírsz − kiesel a felvételi folyamat során, mert a HR vagy a cégvezetés nem tud, esetleg bérfeszültségektől tartva nem akar annyit fizetni, mint amennyit kérsz.

Ezzel a dilemmával nem vagy egyedül: szinte minden álláskereső szembesül vele, és mivel nincsenek kőbe vésett szabályok, sokan tanácstalanul néznek e téren a munkakeresés elé. Felismerve ezt a hiányt, HR szakértőinkkel összefogva egy frappáns, és munkáltatói reklámtól, behatástól mentes, innovatív megoldással álltunk elő.

 

Őszinte adatok munkavállalóktól munkavállalóknak

A munkahelyeink.hu fizetésmérő felülete információmegosztáson és rendszerezésen alapul: maguk a munkavállalók, akik jelenleg vagy korábban az adott cégnél dolgoztak, adják meg bérüket és pozíciójukat (névtelenül, természetesen). Így nincs torzító hatás, hiszen senkinek nem érdeke a valósnál alacsonyabb vagy magasabb fizetéseket megosztani. Az így összeálló adatbázis objektív, megbízható lesz, segítségével megtudhatod, hol helyezkedsz el a munkaerőpiacon bérezésed szempontjából, illetve hogyan, milyen mértékben fejlődött céged iparága. Segítünk a karriertervezésben is: a fizetésmérőn keresztül javaslatokat adunk azokról a munkakörökről, amelyek megfelelnek a fejlődési céljaidnak.

A fizetésmérőt ingyenesen használhatod, egy gyors regisztráció után már kezdheted is a számítást. Ha pedig korábban már használtad a munkahelyeink.hu szakmai önéletrajz készítőjét, ugyanazokkal az adatokkal bejelentkezhetsz, és korlátlanul hozzáférhetsz portálunk minden felületéhez, funkciójához.

 

Így működik

A számítás elvégzéséhez először jelenlegi (vagy, ha éppen két állás között vagy, akkor az utolsó) munkakörödről adsz meg adatokat: az ágazatot, pozíciódat, éveid számát, béredet és juttatási csomagodat írod be a mezőkbe, plusz, hogy minél pontosabb legyen az elemzés, legfontosabb készségeidet, tapasztalataidat is megadhatod.

Amennyiben adatbázisunkban elég információ áll rendelkezésre a releváns eredményhez, a riport pillanatok alatt elkészül. Már böngészheted is pozíciód munkaerőpiaci értékét, a többi cég adatai alapján meghatározhatsz magadnak egy bérsávot, amit álláskereséskor szem előtt tarthatsz. A számítást 30 naponta elvégezheted, így rendszeresen nyomon követheted a piac alakulását. 

A sikeres és gyors álláskeresés egyik feltétele, hogy megfelelően pozícionáld magad − a fizetésmérővel ezt könnyedén megteheted. Ha elvégezted a számítást, készítsd el portálunkon trendkövető, professzionális, lényegre törő szakmai önéletrajzodat is a munkahelyeink.hu-n!