Az érzelmi intelligencia (EQ) megkönnyíti az egyéni alkalmazkodást a változásokhoz, és bár egyelőre kevés kutatást végeztek a témában, valószínűsíthető, hogy az EQ-nak nagy befolyása van az alkalmazottak és a vezetők viselkedésére egy szervezeti változás során.

Reagáltál valaha úgy a szervezeti változásokra, hogy halkan azt mondtad a kollegáidnak: „Nem próbáltuk ezt már meg korábban?” A munkahelyi változások általában érzelmileg intenzívek, félelmet, szorongást és frusztrációt keltenek, olykor tehetetlenséget is. A szakértők szerint a munkahelyi változás folyamatán való keresztülmenés akár olyan érzeteket is kelthet bennünk, amit egy szeretett személy elvesztése miatt érzünk. Mivel a változás fizikálisan és érzelmileg is megterhelő lehet a számunkra, gyakran vezet burnouthoz vagy a negatív érzelmek ördögi köréhez, ami miatt még inkább ellenállunk a változásnak.

Változás és érzelmi intelligencia

A szervezeti magatartást vizsgálva a kutatók azonosították az érzelmek széles skáláját, amit egy átalakulás vagy akár egy kisebb átrendeződés is okozhat. Az érzelmi intelligencia kifejezést először használó Daniel Goleman pszichológus szerint a változást kihívásnak vagy lehetőségnek is tekinthető, és olyan pozitív érzelmeket is kiválthat, mint az izgalom, a lelkesedés, a kreativitás, azonban szorongással, félelemmel, haraggal, cinizmussal, elkeseredéssel és visszavonulással is reagálhatunk rá. Nyilvánvaló, hogy a változás komoly kihívásokat jelent mind azok számára, akik végrehajtják, mind azok számára, akiket a változás érint, de bizonyított, hogy az emocionálisan intelligensebb emberek jobban kezelik a szervezeti változásból fakadó munkahelyi bizonytalanságot. Sőt az érzelmi intelligencia segíti az egyéneket abban, hogy alkalmazkodjanak és fogékonyak legyenek a változásra, sőt tanuljanak is belőle.

Senki sem szeretne a változás akadálya lenni, ösztönösen ellenállni minden új kezdeményezésnek vagy erőfeszítésnek. Se nekünk személyesen, se a karrierünknek, se a szervezetnek nem tesz jót. Ezért az alkalmazkodóképesség javítása egy olyan kritikus érzelmi intelligencia kompetencia, amely kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtörtjük ezt az ellenállást. Szerencsére ez egy olyan EQ-képesség, amit bármikor lehet fejleszteni az életkorban, sőt kiemelt fontosságú is ezt megtenni. 

Tovább >>