A Munkahelyeink.hu második alkalommal készítette el Top Employers listáját, amely kizárólag a cégek korábbi és jelenlegi alkalmazottainak véleménye alapján állapítja meg Magyarország legjobb munkahelyeinek rangsorát. Az egyedi módszertani kritériumrendszert alkalmazó lista szerint jelenleg a legmagasabbra értékelt munkáltatók sorrendben az Audi Hungaria, a Bosch Magyarország, és a Penny Magyarország.

 

2023. január 26., Budapest – A Munkahelyeink csoport, amely több mint 150.000 felhasználóval az egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platform a közép-európai régióban, 2022-ben is elkészítette Top Employers rangsorát. A toplista összeállításának célja, hogy az egyes piacokon megtalálják azokat a vállalatokat, ahol a munkaerő a legelégedettebb körülményeivel és lehetőségeivel.

 

A rangsort a volt és jelenlegi munkavállalók által a munkáltatóiknak adott osztályzatok átlagából, valamint a platformon rögzített értékelések számából kapott index alapján állítják fel.  Az értékelés során a munkavállalói szempontok listáján nem csak a juttatási csomagok, az előrelépési lehetőségek, a munka és magánélet egyensúlya, de olyan jellemzők is szerepelnek, mint a menedzsment, a vállalati értékek, kultúra és az eljárásrendek.

 

TOP legkedveltebb hazai munkáltató 2022-ben

A kizárólag a volt és jelenlegi munkavállalók véleménye alapján 2022  legkedveltebb munkáltatójának sorrendje a következő:

 

1. Audi Hungaria     


2. Bosch Magyarország     
 

3. PENNY

     
4. McDonald's Magyarország

     
5. Lidl Magyarország

     
6. MÁV-START

     
7. SPAR Magyarország

     
8. Magyar Telekom


9. Continental Hungary

     
10. eMAG

 

11. Auchan Magyarország

 

12. Aldi

 

13. Flex Hungary

 

14. MOL Group

 

15. Deutsche Telekom IT Solutions HU

 

16. OTP Bank

 

17. Jabil Circuit

 

18. Tesco Magyarország

 

19. Pepco Hungary

 

20. Samsung

 

21. Vodafone Magyarország

 

22. Magyar Posta

 

23. Erste Bank

 

„Szívből gratulálok az első helyezett Audi Magyarországnak, illetve a tízes listára felkerült valamennyi vállalatnak. A Top Employers rangsorainkkal arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy az online értékelések és a közösségi állásfoglalások értékes támpontokká és visszajelzési csatornává váltak mind a vállalatok, mind a munkavállalók számára. A dolgozók véleményének nagy számban történő anonim megosztása a nyilvánosságban ma már nagyban hozzájárulnak egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtéséhez, ezért továbbra is arra szeretnénk bátorítani a munkavállalókat, hogy használják a platformunk nyújtotta lehetőségeket és adjanak hangot észrevételeiknek” – mondta el Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu alapítója.

 

A felmérésre 2021. november 16. és 2022. december 31. között került sor, a végeredmény az állásportálon regisztrált, több mint 10.000 magyarországi felhasználó fenti idősávban feltöltött véleményét tükrözi. A teljes általános rangsor hamarosan elérhető lesz a Munkahelyeink.hu-n weboldalon.

 

A Munkhahelyeink.hu-ról

A Munkhahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói platform célja a munkaerőpiaci szereplők igényeinek összehangolása, ezáltal egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtése.   Az oldal a munkakeresők számára információkat kínál a munkáltatókról, a munkaadók számára pedig lehetőséget nyújt a munkáltatói márkaépítéshez és célzott toborzáshoz. A platform egy szabadalmaztatott mesterséges intelligencia algoritmusnak köszönhetően további testreszabott tartalmakkal és eszközökkel is támogatja az egyes felhasználókat.   A Munkahelyeink.hu-t üzemeltető UNDELUCRAM SRL Magyarországon kívül jelen van Romániában, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Görögországban, Ukrajnában és Moldovában, Algériában, Egyiptomban, Marokkóban, Tunéziában, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben. A vállalat 1 millió felhasználóval az egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platform a közép-európai régióban.