Honlapon közölt cikkek többsége hangoztatta, hogy mennyire fontos a jelentkezés előtti tájékozódás. A cégeknek egyre inkább az az érdeke, hogy adott hozzáállással és munkaetikával rendelkező jelölteket találjanak. Az önéletrajzból a fejvadász kizárólag a tapasztalatunkról és a készségeinkről szerez információkat.

A munkahely tulajdonképpeni megszerzéséig megtett lépésekben a nagy vállalatok elvárják a fejvadásztól, hogy a meghallgatás keretében vagy a teszteken keresztül felfedezze a jelölt személyiségében azokat az értékeket vagy képességeket, amelyekből teljes bizonyosságot nyer, hogy valóban ő a megfelelő személy az adott munkára.

A legfőbb elemek, amelyeket szem előtt kell tartanod, amikor értékösszhangot keresel, az alábbiak:

1. A vállalati értékek közlése – kifejezetten fontos, hogy a toborzás teljes ideje alatt a fejvadász közölje veled a vállalati értékeket. Azzal, hogy elmagyarázza a leendő munkahelyednek a jellemzőit, rájöhetsz, ha odaillesz-e vagy sem.

2. Nyílt és zárt kérdések– ha a meghallgatás az „én kérdezek – te felelsz” merev módon zajlik, akkor az már eleve egy félresikerült meghallgatásnak minősül. Egy fejvadász sem tudja felmérni az igen vagy nem válaszokból, ha a vállalat értékeivel kompatibilis vagy-e.

Az alábbi kérdések – vagy akár hasonlók – jó, ha elhangzanak egy meghallgatáson:

- Miért szeretnél nálunk dolgozni?

- Mi lenne a számodra ideális munkakörnyezet?

- Mesélj egy hibádról, és arról, hogy mit tanultál belőle?

- Mi tesz téged kreatívvá?

- Milyen fajta kultúrát szeretnél itt?

- Mit jelent számodra a siker?

- Mi tetszik a legjobban ebben a cégben?

3. Jó, ha legalább két személy hallgat meg. A vállalati kultúra a saját munkavállalóinak a kultúrájából fejlődik ki. Minél több hangot hallgatsz meg, annál jobban fogod megérteni, ha összeillesz-e vagy sem az adott munkahellyel és a vonatkozó kultúrával.

4. Kérd meg, hogy vezessenek körbe a cégben. Nem egyszer ajánlottam már azt, hogy nézzétek meg az irodákat, vagy beszélgessetek el a cég munkatársaival. A cégben tett rövid sétából, a lehetséges munkahely megtekintéséből vagy éppen a jövendőbeli munkatársakkal való megismerkedésből rájöhetsz, ha jó helyen jársz-e vagy sem.

5. Az értékek rögzítése – a végigfuttatott meghallgatások célja többek között az is, hogy felfedjék a személyiségedet. Ha például, a múltban önkénteskedtél, a fejvadász azon fog gondolkodni már, hogy milyen csapatba illesszen be. Viszont a képességeidnek a cég értékeivel összecsengő értékekkel kell társulniuk