Egymillió euró értékű befektetést kapott a Munkahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói portált is üzemeltető nemzetközi WhereWeWork.com karrierportál hálózat.A vállalat a beruházást mesterséges intelligencia és gépi tanulási algoritmusainak továbbfejlesztésére, valamint újabb piacokon történő terjeszkedésre fogja fordítani.

Egymillió euró értékű befektetést kapott a Munkahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói portált is üzemeltető nemzetközi WhereWeWork.com karrierportál hálózat. A WhereWeWork.com jelenleg 14 piacon működtet helyi igényeknek megfelelően testre szabott karrierportálokat, amelyek információkat nyújtanak a munkavállalóknak a helyi munkaadókról, fizetésekről, juttatásokról és az állásinterjúk menetéről.

A Romániában a legnagyobb munkavállalói közösséggel rendelkező vállalat 2017 óta négy befektetési kört zárt le sikeresen összesen 2 millió euró értékben (2017, 2019, 2021, 2023). A jelenlegi körben vezető befektető Sofia Angels Ventures befektetési alap 400 ezer euró, a Gapminder VC 200 ezer euró (harmadik beruházás a WhereWeWork-be), a Head North 200 ezer euró, a Seedblink technológiai start-up befektetési platform 100 ezer euró, valamint egy magánbefektető 100 ezer euró tőkéhez juttatta a vállalatot. 

 

A WhereWeWork egy olyan gyorsan skálázható üzleti modellt fejlesztett ki, amely új és átlátható lehetőségeket kínál a munkaadók és a munkavállalók munkaerőpiaci igényeinek összehangolására. A csapat jelentős szakértelemmel rendelkezik a HR és a digitális marketing területén, nyitott a tanulásra és jelentős saját érdekeltséggel rendelkezik a vállalkozás sikerében. Az értékesítési terv működőképességét a közelmúltbeli sikerek is igazolják, így bízunk benne, hogy befektetésünk már rövid távon megterülést fog eredményezni – mondta Milen Ivanov, a Sofia Angels Ventures ügyvezető partnere.

 

Nemzetközi terjeszkedés és háromszor több felhasználó 2024 végére

A karrierplatformok regionális hálózatává fejlődött WhereWeWork.com csoportot 2011-ben alapította Costin Tudor romániai üzletember. A WhereWeWork.com 2019-ben kezdett terjeszkedni Románián kívül, kezdetben Közép- és Kelet-Európában, 2022-től pedig Európán kívül is. A hálózat ma jelen van Romániában, Bulgáriában, Magyarországon, Görögországban, Ukrajnában, Moldovában, Csehországban, Lengyelországban, valamint Algériában, Egyiptomban, Marokkóban, Tunéziában, Szaúd-Arábiában, és az Egyesült Arab Emírségekben.  A gyorsan növekvő vállalat csak Közép- és Kelet-Európában 1,5 millió felhasználóval rendelkezik, a cégvezetés célja, hogy 2024 végére összesen 4 millió felhasználóval és ezer vállalati ügyféllel rendelkezzenek. A beruházást többek között az ázsiai, a közel-keleti és az észak-afrikai térségben történő további terjeszkedésre fordítják.

 

Örülünk, hogy olyan stratégiai partnerek állnak mögöttünk, akik hisznek egy átlátható munkaerőpiac megvalósíthatóságában. A regionális terjeszkedésen és a gépi tanulásba történő befektetésen kívül továbbra is elsőszámú prioritás számunkra, hogy olyan információkkal szolgáljunk a felhasználóinknak, amelyek valódi és gyökeres változást hoznak számukra – mondta Costin Tudor, a WhereWeWork.com platformok vezérigazgatója.

A WhereWeWork platformok éves előfizetésen alapuló business-to-business modell szerint működnek, szolgáltatásaik az employer branding és online recruitment területeket fedik le. A platformok célja, hogy az összesített felhasználói adatok MI alapú feldolgozásának segítségével összehangolja a munkakeresők és munkáltatók érdekeit. Az oldal információkat nyújt a felhasználóknak a munkáltatókról, fizetésekről, juttatásokról és az állásinterjúk lebonyolításáról.

 

A Munkhahelyeink.hu-ról

A Munkhahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói platform célja a munkaerőpiaci szereplők igényeinek összehangolása, ezáltal egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtése.   Az oldal a munkakeresők számára információkat kínál a munkáltatókról, a munkaadók számára pedig lehetőséget nyújt a munkáltatói márkaépítéshez és célzott toborzáshoz. A platform egy szabadalmaztatott mesterséges intelligencia algoritmusnak köszönhetően további testreszabott tartalmakkal és eszközökkel is támogatja az egyes felhasználókat.   A Munkahelyeink.hu-t üzemeltető WhereWeWork Magyarországon kívül jelen van Romániában, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Görögországban, Ukrajnában és Moldovában, Algériában, Egyiptomban, Marokkóban, Tunéziában, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben. A vállalat 1 millió felhasználóval az egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platform a közép-kelet-európai, közel-keleti és észak-afrikai régióban.

 

A Sofia Angels Ventures-ről

A Sofia Angels Ventures egy 13 millió eurós kockázati tőkealap, amelyet az Európai Beruházási Alap támogat, és befektetők, családi irodák és más magánbefektetők és alapok mellett közösen fektet be. Az alap a vetőmag előtti és magvető szakaszban működő technológiai induló vállalkozásokra összpontosít, elsősorban Bulgáriából, Délkelet-Európából, valamint Közép- és Kelet-Európából, de az a jövőkép, hogy Európa-szerte és globálisan működjenek. A Sofia Angels Ventures mögött az InnovFin Equity áll, az Európai Unió pénzügyi támogatásával a Horizont 2020 program és az Európai Beruházási Terv keretében létrehozott Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) keretében. Az ESBA célja, hogy segítse a jövedelmező befektetések finanszírozását és megvalósítását az Európai Unióban, valamint biztosítsa a finanszírozáshoz való jobb hozzáférést.


A GapMinder-ről

A GapMinder egy 50 millió eurós kockázati tőkealap, amely gyorsan növekvő nemzetközi technológiai vállalatokba fektet be Romániában és Közép-Európában a Seed vagy Series A szakaszban. A GapMinder partnerek befektetőként közvetlen megközelítést alkalmaznak, stratégiai tanácsadással, valamint az operatív szervezésben, a vállalatirányításban és a pénzügyi fegyelemben való közvetlen részvétellel segítik a vállalatok növekedését. A GapMinder portfóliójába olyan cégek tartoznak, mint a FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Soleadify, Machinations.io, Frisbo, Innoship.io, Cartloop. A GapMinder nagyrészt a Versenyképességi Operatív Program 2014-2020 társfinanszírozásával valósul meg.

 

A SeedBlink-ről

A SeedBlink egy technológia fókuszú kockázatit tőke befektetési platform, amely lehetővé teszi az egyéni befektetők számára, hogy vezető európai induló és bővülő vállalkozásokat finanszírozzanak bevett intézményi befektetők mellett. A SeedBlink küldetése egy olyan hatékony befektetési infrastrktúra kiépítése, ahol a különböző szereplők együttműködnek az innovatív európai technológiai vállalatok finanszírozásában. A SeedBlink Crowd SA 2022.11.03-tól PJR28FSFPR/400001 számon szerepel a Pénzügyi Felügyelet nyilvántartásában. A SeedBlink székhelye: Bukarest, Sector 2, str. Ing. George Constantinescu, Nr. 4B és 2-4, A épület, 6. emelet, 601 602 és 603 szoba. Érdeklődni a tel: + 40 0724 327 754 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen. Felkérjük Önt, hogy a platformba való befektetés előtt olvassa el az alapvető befektetési tájékoztatókat projekt- vagy platformszinten. Az információ román és angol nyelven a hivatalos weboldalon, a www.seedblink.com címen érhető el.